Sansol

Ravintoneuvonta

Uutta Eloa® Hyvinvointi+

Työnjohtaja

esimerkkihenkilö Sansol ruokaneuvonta

Mauno on entinen aktiiviurheilija ja kolmen aikuisen lapsen isä. Maunolla on ollut aikuisiän diabetes kuusi vuotta. Hänellä oli samanaikaisesti kohonneet verenpainearvot ja selvää ylipainoa. Maunolla oli ollut vaikeuksia selvitä töistään sairauksiensa ja vaivojensa takia. Maunon lapset olivat huolissaan isästä ja opastivat Maunon Sansolin ravintoneuvontaan.

Sansol suunnitteli Maunolle aikuisiän diabetestä tukevan ruokavalion. Ruokavalio auttaisi myös kohonneeseen verenpaineeseen. Maunon ruokavaliota varten Sansol selvitti aikuisiän diabetestä ja ruokavaliota koskevat viimeisimmät ammattijulkaisut.

Maunon uudistettu ruokavalio alkoi tuottaa tulosta noin kuukauden päästä, kun Maunon paino alkoi pudota. Kahden kuukauden päästä tehdyssä Sansolin kontrollikäynnissä olivat Maunon kohonneet verenpainearvot tippuneet. Myös Maunon tekemät omat verensokerimittaukset kielivät verensokeriarvojen tasaantumisesta.

Sansol on rohkaissut Maunoa jatkamaan elämäntapamuutosta. Hyvien tuloksien myötä ruokavaliota on tarkistettu uudestaan ja uutena tavoitteena on keskustella oman lääkärin kanssa diabeteslääkityksen vähentämisen seuraavien kuukausien aikana.

MAUNO, 59v.